Jak wykorzystać rybę?

Tworzymy koncepcje produktów z filetów różnych gatunków ryb oraz z mięsa separowanego z ryb. Kompleksowe środki funkcjonalne stworzone z myślą o specyfice tego tak delikatnego mięsa uzupełnione są odpowiednio dobranymi aromatami, które maskują niepożądane posmaki i zapachy. Produkty „szyte na miarę” dają gwarancję niepowtarzalnej, autorskiej receptury.

Jak wykorzystać rybę?

Kategorie

z mięsa separowanego
produkty formowane
z mięsa separowanego
Filet ryby lub mięso separowane ryby jest składnikiem trudnym do stabilizacji i formowania. Nasze środki funkcjonalne bogate w błonniki pomogą w stworzeniu produktu stabilnego, dobrze uformowanego, łatwego w procesie w produkcji oraz wygodnego w trakcie domowej obróbki cieplnej.
i mieszanki przypraw
posypki, przyprawy
i mieszanki przypraw
Systemy panierujące chrupkie i idealnie przywierające do produktu na etapie produkcji, mrożenia oraz obróbki cieplnej. Mieszanki do produkcji sosów na różnych bazach – warzywnych, śmietanowych, majonezowych oraz zalew octowych. Stabilne, nierozwarstwiające w trakcie przechowywania.
i nadzienia rybne
pasty
i nadzienia rybne
Mieszanki przyprawowe oraz funkcjonalno-przyprawowe do produkcji past i nadzień rybnych. Przygotowane do mięsa separowanego lub do mięsa z fileta. Do past z ryb surowych, wędzonych lub pieczonych.

Lista produktów

  • Środki funkcjonalne
  • aromaty wytrawne
  • aromaty w płynie
  • błonniki
  • białka
  • sosy
  • paniery

Zainspiruj się

Posypki do łososia
Posypki do łososia

Mieszanki przyprawowe do łososia pieczonego dodają aromatu oraz atrakcyjnego wyglądu produktu. Wyselekcjonowane przyprawy zaaplikowane na surowe mięso ryby przed obróbką termiczną nadają produktom doskonale zbalansowane nowoczesne nuty smakowe.

Zalewa do krewetek
Zalewa do krewetek

Activ Shrimp może być deklarowana jako aromat, nie obciąża etykiety produktu dodatkami E. Zwiększa wydajność o 15-20%. Podkreśla naturalny smak krewetek. Nie ma wpływu na wygląd i konsystencję podczas gryzienia.

Pasty
Pasty

Pieczone mięso z łososia lub pieczonego dorsza ustabilizowane funkcyjną mieszanką błonników. Występują w różnych wersjach smakowych. Dodatek błonnika zapobiega przesiąkaniu wody z ryby do ryżu i innych dodatków.

Kaszanka
Kaszanka

Nasza kaszanka rybna łączy w sobie zdrowe mięso ryby z kaszą gryczaną i błonnikiem aroniowym nadającym kaszance charakterystyczny czerwono-brązowy kolor. Nowoczesna propozycja naszego działu R&D stworzona zgodnie z nurtem zero-waste. Idealna z patelni, piekarnika lub grilla.

Pulpety w sosach
Pulpety w sosach

Produkty rybne zaprojektowane z mięsa separowanego z ryb. Mięso z dodatkiem mieszanki środków funkcjonalnych i błonników zostało odpowiednio uformowane i poddane obróbce termicznej. Dodatek błonników nadaje klopsom odpowiednią „mięsną” strukturę, stabilizuje produkt oraz pomaga uformować mięso z dużą zawartością płynnego tłuszczu. Po ostudzeniu pulpety zostają zalane sosem pomidorowo-paprykowym, sosem majonezowym lub zamarynowane w zalewie octowej.

Burgery
Burgery

Wyprodukowane z mięsa separowanego różnych gatunków ryb z dodatkiem środków funkcjonalnych, błonników oraz aromatów i przypraw. Dodatek błonników stabilizuje masę, wiąże wodę i płynny tłuszcz, pozwala na łatwe formowanie, zapobiega przyleganiu do maszyny formującej. Idealne z grilla, piekarnika lub patelni.