LIBRA
Większość firm z branży spożywczej doświadcza podobnych wyzwań związanych z działaniem rynku. Produkty spożywcze należą do kategorii FMCG, czyli podlegają szybkim modom, zachciankom, zakupom kompulsywnym.
Konsumenci z jednej strony poszukują nowości i chętnie sięgają po nieznane produkty, ale z drugiej – za najbardziej wartościowe uznają produkty z tradycją, jak z rodzinnego domu. Producenci żywności próbując zaspokoić te dwa przeciwstawne bieguny wciąż poszukują nowych rozwiązań, pomysłów i technologii.
Tworzenie nowych produktów i udoskonalanie
tradycyjnych specjałów jest tym,
co Libra od lat robi dla swoich klientów.
Zdejmujemy z Waszych barków codzienną pracę związaną z analizowaniem rynku, prowadzeniem prób i żmudnych poprawek oraz badań laboratoryjnych. Przedstawiamy Wam gotowe rozwiązania przetestowane w warunkach produkcyjnych. Każdy z naszych klientów ceni czas swojego zespołu i wie jak ważna jest możliwość wprowadzanie na linie produkcyjne nowych formatów kompatybilnych z możliwościami produkcyjnymi zakładu.
Wymierne korzyści finansowe oraz nieoceniona oszczędność czasu, to jest największa korzyść jaką dostają nasi klienci jako wartość dodaną do doskonałej jakości produktów, które mogą wprowadzić na rynek.
Branże
Innowacje
Dział R&D Libry pracuje nad rozwiązaniami unikalnymi, odpowiadającymi potrzebom rynkowym naszych klientów. To są propozycje z limitowanym E lub z czysta etykieta, wykorzystujące unikalne właściwości błonników lub naturalnych aromatów spożywczych. Zobacz z czego jesteśmy najbardziej zadowoleni. Wiemy, że na rynku spożywczym są to unikalne rozwiązania, które ułatwią Ci produkcję i ulepszą Twoje produkty. Sprawdź nasze propozycje, zainspiruj się i zobacz jak wiele możesz zmienić!
Uniwersalna solanka
do wieprzowiny, wołowiny i drobiu
Solanka wielofunkcyjna odpowiednia do stosowania metodą nastrzyku i zalewowo. Uniwersalna do różnego rodzaju mięs: wieprzowiny, wołowiny i drobiu, sprawdza się przy różnych wartościach dozowania od 40 do 100%.
Aromat podnoszący naturalną smakowitość wędzonek
Fos Flavour to aromat podkreślający naturalny smak wędzonek. Doskonale sprawdza się w wyrobach, w których chcemy zminimalizować lub wyeliminować ilość użytych fosforanów i cytrynianów. Wspomaga przyrost wyrobu gotowego nie obciążając etykiety dodatkami z grupy E..
Mieszanki błonników do mięsa separowanego z ryb
Starannie skomponowane mieszanki błonników nierozpuszczalnych. Naturalne, nieobciążające etykiety składnikami E. Stabilizują i umożliwiają obróbkę i formowanie surowca rybnego, bardzo delikatnego i bogatego w płynne tłuszcze.
Wegańskie antipasti
Produkt bazujący na oleju kokosowym doskonale imitujący ser typu greckiego. Sprawdza się w sałatkach, może być kostkowany lub kruszony. Jest stabilny podczas przechowywania, nie zawiera alergenów. Kolor i smak produktu jest zbliżony do mlecznego pierwowzoru, nie posiada żadnych składników pochodzenia zwierzęcego.